بررسی انواع جرائم کیفری

جرائم کیفری کدامند | بررسی انواع جرایم کیفری

عناوین جرایم کیفری چیست ؟ جرایم کیفری شامل چیست؟ انواع جرایم کیفری کدامند؟ این ها سوالاتی هستند که ممکن است به ذهن شما خطور کند و پاسخشان را ندانید. خوب است بدانید که  

دادگاه های قوه قضاییه از نظر صلاحیت رسیدگی بر دو قسم دادگاه های مدنی و کیفری تشکیل می شوند.

دادگاه های حقوقی (مدنی) صلاحیت رسیدگی به اموری مثل ارث، وصیت، امور حسبی، خانواده (مهریه، تمکین، نفقه)، دعاوی مربوط به قراردادهای ملکی و همچنین وصول مطالبات و غیره دارا می باشند.

دادگاه های کیفری (جزایی) صلاحیت رسیدگی در اموری چون سرقت، کلاهبرداری، خیانت در امانت، ارتشا، توقیف اموال، جرایم رایانه ای، مواد مخدر، جعل، منافی عفت و غیره دارد.

تعریف جرایم کیفری

جرم کیفری چیست ؟ باید بدانید که شکایت کیفری متهم کاری را کرده است که مطابق با قانون مجرم شناخته شده است و قانون شخص را مجرم شناسایی کرده است و برای فرد مجازات در نظر گرفته می شود.

جرایم کیفری در دادگاه کیفری مورد بررسی قرار می گیرد و مطابق با جرم صورت گرفته شده مجازات نیز در نظر گرفته خواهد شد.

اگر در رابطه با جرایم کیفری کدامند و جرایم کیفری شامل چیست؟ سوالی را دارید می توانید در قسمت نظرات اقدام به پرسش سوالات خود کنید.

تفاوت میان دادسرا و دادگاه چیست؟

عناوین جرایم کیفری : دادسرا همانند دادگاه دارای شعبات متعدد بوده و یک قاضی که بازپرس یا دادیار می باشد در آن مستقر است.

در دادسرا تحقیقات اولیه توسط دادیار و یا بازپرس صورت می گیرد که فعل صورت گرفته از طرف متهم، جرم هست یا خیر و در نهایت دادسرا مشخص می نماید که فرد متهم، مجرم هست یا بی گناه. چنانچه اثبات شود که متهم جرمی را مرتکب نشده است پرونده متهم در دادسرای مربوطه خاتمه می یابد و قرار منع تعقیب یا موقوفی تعقیب صادر خواهد شد.

تفاوت منع تعقیب با موقوفی تعقیب چیست

قرار منع تعقیب در جایی است که شخص، جرمی مرتکب نشده اما قرار موقوفی تعقیب در جایی است که شخص، جرم مرتکب اما شامل مرور زمان شده است لذا تعقیب ایشان متوقف می گردد. در ادامه بیشتر در رابطه با جرایم کیفری کدامند صحبت خواهیم کرد.

در نتیجه دادسرای حکمی جهت تنبیه و مجازات مجرم صادر نمی کند بلکه فقط قرار مجرمیت و کیفرخواست و یا قرار منع تعقیب صادر می نماید. سپس پرونده در صورتی که به قرار اعتراض یا قرار کیفرخواست صادر شود مرجع رسیدگی به آن دادگاه کیفری یک یا دو می باشد. پس از بررسی های پرونده و ادعا و دفاعیات طرفین، حکم صادر خواهد شد و چنانچه در دادگاه جرم متهم اثبات شود ایشان به مجازات مربوط به آن جرم محکوم خواهد شد در غیر این صورت حکم برائت نیز صادر می شود.

چنانچه در خصوص جرایم کیفری کدامند برای کاربران عزیز سوالی پیش آمد و یا با مشکلات کیفری روبرو هستید می توانید از مشاوره رایگان از طریق تماس تلفنی استفاده نمایید و مشاورین و وکلای متخصص کیفری پاسخگو هستند.

جرایم کیفری شامل چیست ؟ طبقه بندی جرایم کیفری

جرایم کیفری در دو دسته عمومی و خصوصی طبقه بندی می شوند. قبل از هر چیز بهتر است این دو نوع جرایم را بشناسید و با آن ها آشنا شوید. برخی جرایم باعث جریحه دار نمودن افکار و احساس عمومی و برهم زدن نظم جامعه می شوند، این موارد از طریق دادستان و یا نماینده آن می توانند پیگیری شوند و مجازات آن اعلام می شود. از انواع جرایم عمومی می توان به اسید پاشی، سرقت، زنا، قتل و غیره اشاره کرد.

 نوع دیگری از جرایم وجود دارد که بایستی توسط شاکی تشکیل پرونده انجام شود. یعی شکایت شاکی خصوصی حرف اول برای آغاز کار است. به عنوان مثال جرایمی مانند تخریب که نیاز به شاکی خصوصی دارد و در صورت رضایت شاکی، پرونده مختومه اعلام می‌شود.

انواع جرایم کیفری را بشناسید!

جرم کیفری چیست؟ این جرایم به چند دسته تقسیم می‌شوند؟ در پاسخ به این سوالات خوب است بدانید که جرایم کیفری انواع مختلفی دارند که در این مطلب به اختصار هر یک از آن‌ها توضیح داده شده است:

انواع جرایم کیفری: جرایم کیفری شخصی

جرایم شخصی نوعی از جرایم هستند که سبب آسیب جسمی یا روحی به افراد دیگر می‌شود. این نوع از جرایم خود شامل دو دسته اصلی، قتل و دیگر جرایم خشونت آمیز می‌باشد. منظور از جرایم شخصی خشونت آمیز موارد زیر است:

  • آتش سوزی
  • ضرب و شتم
  • آدم دزدی (آدم ربایی)
  • کودک آزاری
  • تجاوز جنسی

انواع جرایم کیفری: جرایم علیه اموال

به طور معمول جرایم علیه اموال جرایمی هستند که لازمه آن دخالت در اموال افراد دیگر است. در این وضعیت ممکن است آسیب جسمی یا روحی به فرد دیگری نیز وارد شود. که در این صورت باعث محرومیت از استفاده یا لذت بردن از اموال می‌گردد. از انواع این جرایم می‌توان به اختصار به جرایمی مانند جعل، کلاهبرداری، سرقت، خیابنت در امانت و انتقال و فروش مال غیر اشاره نمود.

انواع جرایم کیفری: جرایم مالی

منظور از جرایم مالی مواردی است که سبب فریب یا کلاهبرداری شود. یکی از انواع این جرایم مالی، جرایم یقه سفید است. از انواع مختلف این جرایم می‌توان از باج گیری، پولشویی، اختلاس، کلاهبرداری، فرار مالیاتی و جرایم سایبری اشاره کرد.

انواع جرایم کیفری: جرایم رایانه‌ای

جرایم رایانه‌ای به نوعی از جرایم گفته می شود که از طریق کامپیوتر فردی به انجام عمل مجرمانه اقدام نماید. در این نوع جرایم دسترسی به طور غیر قانونی به حریم خصوصی و اطلاعات افراد انجام می‌شود. انواع جاسوسی‌های کامپیوتری، کلاهبرداری‌های کامپیوتری و جعل کامپیوتری، جرایم علیه عفت و اخلاق در جامعه در این دسته از جرایم قرار می‌گیرند.

انواع جرایم کیفری: جرایم سایبری و جرایم اینترنتی

 نوع دیگری از جرایم اینترنتی، جرایم سایبری هستند که در فضای وب اتفاق می‌افتد. این جرایم نیز در صورت مشاهده پیگیری قانونی دارد.