فروش سرقفلی مغازه: شرایط و نکات 1400+ مشاوره رایگان

فروش سرقفلی مغازه- برای فروش باید یک سری نکات را بدانید - مشاوره حقوقی رایگان با نوین وکیل

فروش سرقفلی مغازه از جمله مسائلی است که همه افراد در حوزه بازرگانی و امور ملکی  با آن سروکار دارند  و قطعاً درباره فروش سرقفلی مغازه سوال هایی ذهنشان را درگیر میکند. در اینجا قصد داریم هر آنچه لازم است در این باره بدانید برای شما ذکر کنیم. همچنین می توانید برای دریافت مشاوره رایگان و کسب اطلاعات دقیق تر از طریق شماره 02166901176 با نوین وکیل تماس بگیرید.

جهت تماس با وکیل سر قفلی مغازه کلیک نمایید

 

سرقفلی مغازه به زبان ساده

قطعاً شما هم تاکنون حداقل یک بار با این نوشته ” سرقفلی این مغازه به فروش میرسد” یا ” فروش سرقفلی مغازه در تهران ” رو به رو شده اید و برایتان سوال هایی از این قبیل پیش آمده است که : فروش سرقفلی مغازه چیست؟ سرقفلی مغازه چگونه محاسبه می شود؟ نحوه انتقال سرقفلی مغازه چگونه است ؟ درصد حق مالک در فروش سرقفلی چقدر است ؟ و ….

برای توضیح سرقفلی مغازه به زبان ساده می توان چنین گفت :  سرقفلی یک حقوق مالی است که برای املاک تجاری در نظر گرفته شده است و در واقع هر ملک تجاری دارای حق سرقفلی و حق مالکیت است.

بسیاری از کسب و کارها در یک مکان خاص شناخته می شوند  و ممکن است در صورت تغییر مکان برخی از مشتری های خود را از دست داده و رونق کسب و کارشان کمتر شود. در قانون برای این افراد حقی در نظر گرفته شده است که با عنوان سرقفلی مغازه شناخته می شود.

به موجب فروش سرقفلی مغازه پولی به مالک در ازای مالکیت منافع تجاری مغازه پرداخت می‌شود. در این صورت تقدم اجاره مکان با خریدار سرقفلی است. البته توجه داشته باشید که فروش سرقفلی مغازه و پرداخت اجاره بها به مالک دو بحث جداگانه هستند.

رابطه سرقفلی با حق کسب و پیشه

حق کسب و پیشه به موجب به دست آوردن شهرت در کسب و کار در یک محل برای مستاجر ایجاد می شود و مالک مغازه دارای این حق  نیست.  اما سرقفلی حقی است که در برخی موارد متعلق به مالک و در برخی موارد متعلق به مستاجر است.

در صورتی که مستاجر مدت زمانی را برای کسب شهرت در یک مکان صرف کند طبق حق کسب و پیشه مالک نمی تواند بدون جلب رضایت مستاجر از او درخواست تخلیه داشته باشد. یا به عبارتی برای تخلیه مالک باید حق سرقفلی ناشی از حق کسب و پیشه را به مستاجر پرداخت کند.

به طور کلی طبق حق کسب و پیشه تنها در سه حالت مالک می تواند از مستاجر  درخواست تخلیه ملک را داشته باشد. که در این موارد نیز حق کسب و پیشه باید به مستاجر پرداخت شود.  این سه حالت عبارتند از:

  • در صورتی که مالک قصد تخریب و نوسازی ملک را داشته باشد.
  • در صورتی که مالک برای سکونت خود یا نزدیکانش به ملک احتیاج داشته باشد.
  • در صورتی که مالک برای ایجاد کسب و کار خودش به ملک احتیاج داشته باشد.

اما با فروش سرقفلی مغازه مالک فقط حق سرقفلی را به خریدار میدهد و همچنان مالک حقیقی مغازه باقی میماند.

فروش سرقفلی مغازه یعنی چی؟ سرقفلی مغازه به زبان ساده چیست؟ مشاوره با نوین وکیل
رابطه حق کسب و پیشه با سرقفلی چیست؟

شرایط فروش سرقفلی مغازه

پس از اینکه  با سرقفلی مغازه به زبان ساده آشنا شدید نوبت به آن میرسد که در رابطه با شرایط فروش سرقفلی مغازه در تهران و شهرستان ها و سوال هایی که در این زمینه ممکن است برایتان پیش بیاید صحبت کنیم.

فروش سرقفلی مغازه چه اختیاراتی به خریدار میدهد؟ 

بعد از فروش سرقفلی مغازه باز هم اکثر اختیارات در رابطه با ملک به صاحب ملک تعلق دارد. به عنوان مثال خریدار سرقفلی نمی‌تواند بدون اجازه فروشنده هیچ تغییری در ملک بدهد و یا اینکه خریدار اختیاری در رابطه با تغییر کسب و کار مغازه و یا فروش آن به شخص دیگری ندارد.  لازم به ذکر است این شرایط با توجه به توافق طرفین قابل تغییر هستند.

نحوه انتقال سرقفلی مغازه چگونه است؟

برای انتقال  مالکیت سرقفلی مغازه سه راه وجود دارد که به شرح زیر هستند :

  • انتقال اختیاری سرقفلی :

در این روش انتقال سرقفلی مغازه با میل و رغبت و اختیار مالک از طریق یک سند رسمی یا سند عادی به مستاجر داده میشود. در این روش پس از اینکه مدت زمان قرارداد به پایان برسد مالک باید  مبلغی که برای حق سرقفلی دریافت کرده است را به نرخ روز محاسبه کرده و مستاجر پرداخت کند

  • انتقال قهری سرقفلی :

این روش انتقال سرقفلی مغازه زمانی صورت میگیرد که مستاجر مغازه فوت کند و حق کسب و پیشه او به ورثه اش انتقال یابد.

  • انتقال قضایی سرقفلی :

این روش انتقال سرقفلی مغازه زمانی صورت میگیرد که از طرف یک مقام قضایی حکم انتقال سرقفلی به یک فرد داده شود. مثلاً زمانی که مستاجر حق انتقال سرقفلی به غیر را ندارد و خود مالک نیز قصد خرید آن را ندارد، مستاجر میتواند از طریق اقدام قضایی حکم فروش به غیر را بگیرد.

نحوه انتقال و فروش سرقفلی مغازه چگونه است؟ توضیح انواع انتقال سرقفلی- مشاوره حقوقی رایگان با نوین وکیل
نحوه انتقال سرقفلی مغازه چگونه است؟ برای انتقال  مالکیت سرقفلی مغازه سه راه وجود دارد

فروش سرقفلی مغازه بدون اجازه مالک امکان پذیر است؟

در صورتی که مستاجر حق انتقال سرقفلی به غیر را نداشته باشد برای انجام این کار ابتدا باید از طریق یک اظهارنامه این موضوع را به مالک اطلاع دهد و رضایت او را جلب کند.  در صورت عدم رضایت، مالک باید حق کسب و پیشه مستاجر را پرداخت کرده و از او درخواست تخلیه داشته باشد.

در صورتی که مالک رضایت ندهد و حق کسب و پیشه را نیز پرداخت نکند، مستاجر میتواند از طریق دادگاه حکم انتقال سرقفلی به غیر را بگیرد.

در صورتی که فروش سرقفلی مغازه بدون اجازه مالک انجام شود، مستاجر از نظر دادگاه متخلف شناخته می شود و مالک با پرداخت نصف حق کسب و پیشه می تواند حکم تخلیه ملک را بگیرد.

مدارک لازم برای انتقال سرقفلی مغازه چیست؟

برای فروش سرقفلی مغازه در تهران و شهرستان ها بهتر است به دفاتر رسمی مراجعه کنید. در دفترخانه به مدارکی جهت احراز هویت و احراز مالکیت نیاز است. همچنین برای جلوگیری از مشکلات احتمالی  صحت این مدارک باید استعلام شود.  در ادامه لیست مدارک لازم برای انتقال سرقفلی مغازه را برای شما ذکر می کنیم:

  1. شناسنامه و کارت ملی معتبر طرفین معامله برای احراز هویت
  2. اصل سند مالکیت و اصل اجاره نامه ملک مورد نظر برای انتقال سرقفلی
  3. استعلام از دفترخانه صادرکننده اجاره نامه
  4. گواهی مالیات مشاغل و گواهی حساب مالیاتی از اداره دارایی
  5. گواهی عدم بدهی و بلامانع بودن معامله از سازمان تامین اجتماعی
  6. گواهی عدم بدهی به اتحادیه صنف مربوطه
  7. گواهی عوارض نوسازی از خدمات الکترونیک شهر

سرقفلی مغازه چگونه محاسبه می شود؟

 

سرقفلی مغازه چگونه محاسبه میشود؟ مشاوره حقوقی با نوین وکیل
فروش سرقفلی مغازه و نحوه محاسبه سرقفلی مغازه

این مسئله که سرقفلی مغازه چگونه محاسبه می شود و درصد حق مالک در فروش سرقفلی چقدر است  در قانون پیش بینی نشده است  و میزان آن بر اساس شرایط عرف و خواسته مالک و در نهایت با توافق مالک و مستاجر تعیین می شود.

طبق عرف اگر فروش سرقفلی به صورت دائمی باشد و خریدار اختیار انقال سرقفلی به غیر را داشته باشد درصد حق مالک در فروش سرقفلی به صورت زیر حساب میشود :

  • تا 500 میلیون تومان : 10 درصد
  • بیشتر از 500 تا یک میلیارد تومان : 8 درصد
  • بیشتر از یک میلیارد تا دو میلیارد تومان : 6 درصد
  • بیشتر از دو میلیارد تا چهار میلیارد تومان : 4 درصد
  • بیشتر از چهارمیلیارد تومان : 2 درصد

در صورتی که فورش سرقفلی دائمی نباشد و حق انتقال سرقفلی به غیر نیز به خریدار داده نشود، درصد حق مالک در فروش سرقفلی به صورت زیر حساب میشود :

  • تا 50 میلیون تومان : 2 درصد
  • بیشتر از 50 تا 100 میلیون تومان : 1 درصد
  • بیشتر از 100 تا 500 میلیون تومان : 75/0 درصد
  • بیشتر از 500 میلیون تومان : 5/0 درصد

از جمله مواردی که می تواند روی این قیمت گذاری اثر بگذارد می‌توان به موقعیت تجاری ملک، شرایط اجاره بها، شرایط ظاهری ملک، نوع تجارت مستاجر، میزان تاثیر مستاجر در حسن شهرت ملک  و مخارجی که برای زیباسازی ملک انجام داده است اشاره کرد.

البته همانطور که ذکر شد قانونی در این رابطه وجود ندارد و این درصدها نیز براساس بررسی شرایط عرف و پرونده های مختلف توسط وکلا و افراد ذی صلاح در این زمینه تعیین شده اند و طرفین معامله میتوانند از آن بهره بگیرند. مثلا برای فروش سرقفلی مغازه در تهران میتوان از این قیمت گذاری استفاده کرد.

کلام آخر 

تعیین ارزش سرقفلی و حق مالکانه یک مغازه از جمله مسائلی است که پرونده های زیادی را در دعاوی ملکی را به خود اختصاص داده است. به یاد داشته باشید که برای عقد یک قرارداد دقیق نیاز به مراجعه به افراد حرفه ای در این زمینه وجود دارد. شما می توانید برای جلوگیری از مشکلات احتمالی و دریافت پاسخ دقیق برای سوال های ذهنتان در این رابطه از مشاوره رایگان نوین وکیل استفاده کنید.

37 دیدگاه دربارهٔ «فروش سرقفلی مغازه: شرایط و نکات 1400+ مشاوره رایگان»

  1. سلام،مالک سرقفلی ملک تجاری هستم درکرج،چندوقت پیش مالک ضمن افزایش ۲۰۰درصدی اجاره ملک،صراحتااعلام کرد،هرکس بخواهدسرقفلیش رابفروشد،۳۰درصدقیمت سرقفلی رااخذمیکنم جهت انتقال به دیگران،لذاسئوال بنده این است که هیچ قانونی وجود ندارد که بازدارنده باشدومالکین سرقفلی اینقدرضرروزیان نکنند؟متشکرم اگرپاسخ دهید.

    1. سلام
      ازبابت اجاره بهای افزوده شده شما الزام به پرداخت ندارید و مالک باید از طرف دادگاه حکم لازمه جهت افزایش بهای اجاره سرقفلی را اخذ نماید. از بابت این امر که قصد انتقال به غیر را دارید (به عنوان مالک سرقفلی) اگر با مالک ملک خود به توافق نرسیده اید می توانید با ارجاع این موضوع به دادگاه تقاضای فروش مالکیت خود را (سرقفلی) نمایید.

      1. سلام سرقفلی یک مغازه طی حکم دادگاه به دو نفر به صورت دو دانگ و چهاردانگ واگذار شده است من نیز از آن دو نفر طی ۲ قرارداد عادی سرقفلی را خریداری نموده‌ام مالک حالا شکایت نمود ه که قرارداد دوم بدون اطلاع اینجانب بوده است و راضی نمی‌باشد حکم آن چیست یکی از قراردادها که فروش چهاردانگ بوده است ۴ سال پیش بوده و یک قرارداد دیگر که دودانگ بوده است یک سال و نیم پیش از آن می‌گذردو مالک هم اطلاع کامل داشته ومن در مغازه کار می کرده‌ام و قرارداد هم بین من و مالک نوشته ام اما قرارداد پیش مالک می‌باشد و یک شاهد دارم اما مالک منکر قرارداد می‌باشد مالک در مجاورت ما مغازه دارد و از همه تغییر و تعمیرات ملک اطلاع کامل داشته است حالا شکایت نموده که من راضی به فروش سرقفلی نبوده‌ام و درخواست تخلیه ملک نموده است حکم آن چیست با تشکر

    2. سلام. بند یک باب مغازه به‌ ارث برده دوبرادرسه خواهر. مغازه سرقفلی شهرداری. وهم اکنون‌ مغازه رادادیم کرایه۵ ماه مانده تمام شه کرایه اش میتوانیم الان بفروشیم لطفا راهنمایی بفرمایید متشکرم.

  2. سلام خدمت شما
    ببخشید پدر بنده مالک یک گاراژ است که سرقفلی یکی از مغازه ها رو فروخته ، چگونه و با چه قانونی میشه سرقفلی رو پسگرفت؟؟

  3. باسلام و عرض ادب و احترام ؛
    پدرِ دو برادر در صغر سنشان،املاک تجاری آپارتمان اشتراکی ایشان را که بسویه بنامشان بوده را فروخته و یکی از شرکا بعداز کبیر شدنش،همان املاک تجاری را از خریداران سرقفلی،مجدداً خریداری نموده.حال
    ۱_آیاخرید املاک تجاری که بدون اطلاع شریک دیگر صورت گرفته اشکال قانونی دارد ؟
    ۲_ آیا شریک دیگر میتواند ادعایی در این مورد داشته باشد؟

  4. سلام تورو خدا راهنمایی کنید
    یه مغازه که پدرم سرقفل خریده بود به من ارث رسیده
    اگه یه وقت تو حر حادثه ای آتش سوزی زلزله یا…تخریب شه تکلیف من چیه؟مالک باید همون ۹۰ درصد قیمت مغازه رو به من پرداخت کنه یا من ۱۰ درصد اونو؟
    غیر از حادثه الان که مغازه سالمه من شکایت کنم که ملک رو بهم بفروشن دادگاه چی میگه؟اگه قیمت غیر منطقی بگه مالک دادگاه حکمی نمیده که مثلا فلان قیمت کارشناسی باید مالک بفروشه؟
    یه جورایی همه چیز یه مغازه سرقفلشه میخوام بدونم شکایت کنم میتونم به قیمت کارشناسی بخرم یا حتما باید مالک راضی باشه به قیمت راهی هست مجبور شه به قیمت کارشناسی بفروشه ملک رو؟

    1. سلام و ادب و احترام
      اولا؛ در برابر حوادث غیرمترقبه مانند سیل یا زلزله یا آتش سوزی خودتون ملکتون رو باید بیمه کنید و مالک تعهدی به شما نداره بابت ورود خسارت از این طریق
      ثانیا؛ شما مالک سرقفلی هستید نه عین مالکیت و این به معنی این هست که مالک تحت شرایطی میتونه با پرداخت سرقفلی شما ملک رو از شما بگیره و چنین حقی برای شما پیش بینی نشده که مالک رو الزام کنید به نرخ کارشناسی عین ملک رو به شما بفروشه.
      ثالثا؛ همه چیز مغازه سرقفلی نیست اگر چه سرقفلی دارای آثار قانونی بالایی هست و حق مکتسب قلمداد می گردد.
      رابعا؛ هیچ راهی برای الزام مالک برای فروش عین ملکیت به قیمت کارشناسی نیست مگر توافق و تراضی طرفین.
      موفق و پیروز باشید

  5. سلام وقتتون بخیر
    چهار ماه پیش یک مغازه سرقفلی خریدم که مالک یک دانگ از حق مالکیتش هم خودم هستم
    حال فروشنده حق سرقفلی از طریق دادگاه شکایت کرده که چون تو قراردادمون مدت زمان اجاره ننوشته شده قرارداد باطله
    (چون گرون شده فک میکنه ضرر کرده)
    و مالک ۵ دانگ که یه شخص دیگس هم قراردادمون رو امضا کرده و حق مالکیتشم گرفته
    آیا میتونه تو دادگاه کاری بکنه
    ممنون از راهنماییتون

    1. سلام و ادب و احترام
      اولا؛ سرقفلی حقی مکتسبه هست و به راحتی قابل تزلزل نیست.
      ثانیا؛ قرارداد فروش سرقفلی استقلال خاص خودشو داره و به همین جهت عدم تنظیم قرارداد اجاره تزلزلی به اساس فروش سرقفلی ایجاد نخواهد کرد.

      برای سوال بیشتر تماس داشته باشید.

  6. غلامحسین رشدی

    سلام مغازه سرقفلی فروخته شده کلا چهارصدو پنجاه میلیون تومان چقدر باید حق اربابی بدهیم و ضمناً شخص دومی هم می خواهد بفروشد مثلاً فروخته نه صد میلیون تومان ، از سودش که چهارصدو پنجاه میلیون تومان منفعت کرده حق اربابی خواهد داد یا از کل مبلغ؟ متشکرم

    1. سلام و ادب و احترام
      اولا؛ حق اربابی واژه ای متعارف در ادبیات روابط موجر و مستاجر نیست و استعمال آن غلط و فاقد محمل قانونی و عرفی هست!
      ثانیا؛ اگر مقصود شما حق مالکانه عرفی هست که متعارف فروش هر سرقفلی (موضوع قانون موجر و مستاجر ۱۳۷۶) یا حق کسب و پیشه و تجارت (موضوع قانون موجر و مستاجر ۱۳۵۶) به جهت رضایت مالک نسبت به نقل و انتقال و فروش می بایست پرداخت گردد. معادل درصدی آن ۱۰ درصد می باشد.
      ثالثا؛ در سهم و حق مالکانه میزان سود ملاک عمل نیست و مبنا قیمت کل ثمن‌ سرقفلی و حق کسب و پیشه و تجارت هست.
      موفق و پیروز باشید

  7. رضا ساعی پور

    سلام روز بخیر
    پدر بنده سال 70 سرقفلی ( سه دانگ ) یک باب مغازه رو خریداری کرده (سه دانگ دیگر برای سه برادر دیگر هست که شریک پدر بنده هستن) از زمان خرید همه هزینه هارو پرداخت کرده.
    الان چند سالی هست که مالک عوض شده و مالک جدید از گرفتن(اجاره) امتناع می کنه.
    لطفا راهنمایی بفرمایید که تکلیف چیست و چه کاری می توان انجام داد.
    مبلغ اجاره چطور تعیین می شود.
    با سپاس از شما

    1. سلام و ادب و احترام
      خدا قوت و آرزوی سلامتی
      اگر اجاره دریافت نمیکنه مالک، باید از طریق قبض به دفتر خانه ای که معامله سرقفلی رو ثبت کرده واریز کنید.
      در غیر این صورت باید از طریق مراجع قضایی اقدام بشه.
      موفق و پیروز باشید

  8. سلام
    پدر من حدود ۱۵ سال پیش سرقفلی ملکش رو که یک مغازه تجاری بود رو فروخت ، بعد از به وجود امدن یک خصومت بین ما و ایشون ، مغازه نزدیک به ده سال بسته ست ، الان پدر من از لحاظ قانونی میتونن ملک رو پس بگیرن؟

    1. باسلام و آرزوی سلامتی و توفیقات روزافزون
      اولاً: اساساً می بایست روشن گردد که پدر بزرگوار شما سرقفلی مغازه را واگذار نموده یا حق کسب و پیشه و تجارت
      ثانیاً: باتوجه به این که تفاوت جوهری فی مابین سرقفلی و حق کسب پیشه و تجارت وجود داشته و دارد و اساساً تبیین و شفافیت این نکته که پدر بزرگوار شما چه نوع معامله ای انجام داده است درنتیجه پرونده اهمیت قابل توجهی دارد فلذا می بایست این نکته روشن گردد که باتوجه به توضیحات حضرتعالی این نکته مجهول می باشد.
      ثالثاً: نظر به این که عدم فعالیت تجاری و کسبی در ملک تحت تصرف خریدار، می تواند مصداق تفریط تلقی شده و این امر باعث سقوط حقوق کسب و پیشه و تجارت محل می گردد که می بایست روشن گردد فلذا درصورت شفافیت شقوق پیش گفته قطعاً راهکار قانونی در فرض سوال حضرتعالی برای تخلیه فراهم خواهد شد با این وصف آن شقوق را گفتیم تا ببینیم چه دورنمای غبارآلودی در سوال مطروحه حضرتعالی می تواند وجود داشته باشد.
      فلذا مقتضی است جهت شفافیت شقوق پیش گفته تماسی داشته باشید تا مفصل موضوع شفاف و روشن گردد.
      موفق و پیروز باشید
      دکتر راد

  9. سلام و عرض ادب
    یه پدر سرقفلی یه مغازه رو خریداری کردن، ماده صد و اضافه مساحت رو هم خودشون پرداخت کردن، الان میخوان بفروشن صاحب ملک قیمت یک سوم قیمت واقعی رو میگه میده.
    تکلیف چیه
    تشکر

  10. سلام خدا قوت من سرقفلی مغازه ای را در سال ۷۷ از يک نفر خريد کردم آن شخص هم اجاره نامه رسمی از سال ۵۹داشت برای رضایت مالک من در سال‌ ۷۷ مبلغ ۶ میلیون به‌ مالک دادم و ۶ میلیون هم به دارائی بابت انتقال سرقفلی پرداخت کردم .چند سال پیش مالک ما رحمت خدا رفت يک نفر آمد و ملک مغازه ما را خریداری کرده حالا می‌خواهد ملک را به ما بفروشد. می‌گوید هر ارزش مغازه است(ارزش ملک و سرقفلی)به میزان یک سوم به من تعلق می‌گیرد. یعنی اگر کل مغازه را ۳ میلیارد بخرند باید بابت ملک يک میلیارد به من بدهید تا من ملک را هم به نام خریدار بزنم این میزان از نظر قانونی و شرعی صحیح است
    ممنون از لطف و محبت شما

    1. سلام و احترام
      قانون خاصی به مسئله میزان ارزش سرقفلی و حق کسب و پیشه و تجارت در برابر مالکیت حاکم نیست و بسته به شرایط و توافق فی‌مابین مالک و مستاجر داره با این وجود بنظر یک سوم اعلامی توسط مالک منطقی و معقول هست.
      سوال بیشتر تماس لطفا
      موفق و پیروز باشید

  11. باسلام مغازه خودرابه صورت سرقفلی به فروش رساندم و تقریبا ۶۰٪ پول گرفتم‌ والباقی هنگام محضر الان نزدیک ۲۰ سال گذشته هیچ کدم شکایتی نداشتم لازم به ذکر است مغازه تجاری نداشته وان را به عهده فروشنده قرار داده الان شهرداری توافق درضمینه تجاری نکرده حال خانه میخاهیم تخریب کنیم وبه طرف خریدار چقدر باید بدهیم

    1. با سلام و احترام
      به دلیل تجدید بنا امکان تخلیه وجود داره و می بایست کامل به نرخ کارشناسی حق سرقفلی مستاجر را پرداخت کنید.
      اگر ادعایی نیز بابت تتمه حق سرقفلی از مستاجر صاحب سرقفلی دارید می بایست از طریق دادگاه اقدام به مطالبه اون کنید.
      موفق و پیروز باشید

  12. سلام ایا یک فرد میتواند مالک سرقفلی ومالکیت یک مغازه باشد وان رااجاره بدهد وچطور باید اجاره بدهد که حق کسب وپیشه وسرقفلی به مستاجر تعلق نگیرد

    1. با سلام و احترام
      بله هیچ مشکلی بابت تجمیع ۲ وصف مالکیت عین و مالکیت سرقفلی در یک فرد و در حق یک شخص وجود نخواهد داشت و در صورت واگذاری و اجاره توسط مالک به مستاجر باید تصریح بشه که مالک مغازه را صرفا برای مدت یک سال شمسی با اخذ مبلغ …. به عنوان ودیعه و قرض الحسنه و اجاره ماهانه …. تومان به عقد اجاره واگذار نموده و مستاجر فوق هیچ گونه حقی بابت سرقفلی و حق کسب و پیشه و تجارت نداشته و نخواهد داشت و هر گونه ادعایی پس از انقضای مدت اجاره از سوی مستاجر به طرفیت مالک و موجر قابل استماع نخواهد بود.
      موفق و پیروز باشید

  13. سلام سرقفلی یک مغازه طی حکم دادگاه به دو نفر به صورت دو دانگ و چهاردانگ واگذار شده است من نیز از آن دو نفر طی ۲ قرارداد عادی سرقفلی را خریداری نموده‌ام مالک حالا شکایت نمود ه که قرارداد دوم بدون اطلاع اینجانب بوده است و راضی نمی‌باشد حکم آن چیست یکی از قراردادها که فروش چهاردانگ بوده است ۴ سال پیش بوده و یک قرارداد دیگر که دودانگ بوده است یک سال و نیم پیش از آن می‌گذردو مالک هم اطلاع کامل داشته ومن در مغازه کار می کرده‌ام و قرارداد هم بین من و مالک نوشته ام اما قرارداد پیش مالک می‌باشد و یک شاهد دارم اما مالک منکر قرارداد می‌باشد مالک در مجاورت ما مغازه دارد و از همه تغییر و تعمیرات ملک اطلاع کامل داشته است حالا شکایت نموده که من راضی به فروش سرقفلی نبوده‌ام و درخواست تخلیه ملک نموده است حکم آن چیست با تشکر

    1. سلام
      اول از همه باید قرارداد شما و همین طور قرارداد کسی که به شما فروخته با مالک اصلی بررسی بشه تا مشخص بشه حق واگذاری شده سرقفلی بوده یا کسب و پیشه .
      بسته به هرکدوام از این دو مورد قانون احکام متفاوتی رو پیش بینی کرده.
      در صورت امکان وقت حضوری بگیرید تا اوراق بررسی شود

  14. سلام خداقوت پیشاپیش از صبروحوصله جنابعالی تشکر میکنم .پدر بنده دارای یک مغازه سرقفلی میباشد با یک کاغذ عادی که حدود ۶۵ سال دراختیار ایشان هست ومشغل کاسبی از سال ۸۴ ایشان فوت نموده اند وبین وراث میباشد ومالکین تمایل به خرید ندارند واگه هم دارند خیلی قیمت پایین میخواهند سوالم اینه مالکین چند نفرند اگه دونفر از آنها خواستند می تونینم سرقفلی روبهوشون بفروشیم یاخیر اجازه باقی لازمه یا خیر وسوال بعدی از دادگاه چطور میتونینم اقدام کنییم واجازه فروش بگیریم ممنون وآرزوی موفقیت برای جنابعال دارم

  15. سلام خداقوت پیشاپیش از صبروحوصله جنابعالی تشکر میکنم .پدر بنده دارای یک مغازه سرقفلی میباشد با یک کاغذ عادی که حدود ۶۵ سال دراختیار ایشان هست ومشغل کاسبی از سال ۸۴ ایشان فوت نموده اند وبین وراث میباشد ومالکین تمایل به خرید ندارند واگه هم دارند خیلی قیمت پایین میخواهند سوالم اینه مالکین چند نفرند اگه دونفر از آنها خواستند می تونینم سرقفلی روبهوشون بفروشیم یاخیر اجازه باقی لازمه یا خیر وسوال بعدی از دادگاه چطور میتونینم اقدام کنییم واجازه فروش بگیریم ممنون وآرزوی موفقیت برای جنابعالی دارم.

  16. سلام، پرسش من در مورد فروش ملك تجاري است كه تا كنون تخليه بوده و كسبي در آن انجام نشده است. اگر قصد فروش ملك تجاري خود را داشته باشم غير از مبلغ ارزش ملك، مبلغي نيز بايد بعنوان سرقفلي از خريدار بخواهم يا خير؟ آيا اين در مورد ملك اداري نيز صادق است؟ سپاس

    1. سلام
      سرقفلی فقط برای ملک تجاری است.
      خیر نمی تونید از خریدار چنین مبلغی رو مطالبه کنید
      ملک تجاری باید از ابتدا دارای سرقفلی باشد و در صورت فروش سرقفلی می توانید مبلغ رو دریافت کنید در غیر اینصورت سرقفلی وجود نداره و شما هم نمی تونید میلغی بگیرید.

  17. سلام، در زمان فروش مغازه م با سرقفلی، باید 10 درصد حق مالکانه به مالک پرداخت کنم. آیا کل این مبلغ رو من باید بپردازم؟ یا اینکه خریدار هم باید پرداخت کنه؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *