تعرفه گمرکی

تعرفه گمرک

تعرفه گمرکی چیست؟

تعرفه یعنی مالیات و عوارضی که حکومت ها به دلایل حمایتی، مالی یا ترکیبی آن ها از کالاهای وارداتی و یا صادراتی اخذ می کنند. در اصطلاح به این دریافتی، حقوق گمرکی نیز می گویند. تعرفه گمرکی می تواند طبق ارزش کالا دریافت شود که در این حالت آن را تعرفه ارزشی می گویند و از طرق مختلف محاسبه و دریافت می شود.

معنای تعرفه در ایران و در بین تجار متفاوت می باشد و در ادبیات تجاری گاهی تعرفه به صورت معنا می شود که در ادامه به آن می پردازیم.

 

مفهوم اول تعرفه گمرکی

تعرفه به معنای جایگاه کالا در طبقه بندی HS (سیستم هماهنگ کننده hermonized system) می باشد که در گمرک در زمان اظهار کالا و یا در زمان دریافت مجوز از سایر مراجع قانونی مثل ثبت سفارش اعلام می گرد.

طبق این تعرفه تاجر و ترخیص کار درصد یا نحوه محاسبه میزان حقوق و عوارض گمرکی و مجوزهای مورد احتیاج جهت ورود کالا، مجوزهای مورد احتیاج جهت ترخیص کالا و گروه کالایی جهت دریافت ارز (این مجوز به دلیل بحران های ارزی دریافت می شود) یا مجاز بودن واردات و صادرات را تعیین می کند.

 

مفهوم دوم تعرفه گمرکی

تعرفه به معنی مقدار حقوق و عوارض کالا در زمان اظهار و ترخیص کالا در گمرک است. در این مفهوم به دنبال ماخذ محاسبه حقوق و عوارض گمرکی هستند. در این مفهوم تعرفه های گمرکی، وجوهی هستند که در گمرک از اجناس وارداتی و صادراتی اخذ می شود و به چند قسم تقسیم می شود.

1.حقوق و عوارضی که نوع مالیات غیرمستقیم است.

2.مبالغی که به عنوان هزینه در برابر انجام خدمات اخذ می شود.

مانند هزینه تخلیه و بارگیری، آزمایش، استاندارد و انبارداری. این حقوق و عوارض از طریق گمرک اخذ می شود اما هزینه ها توسط سازمان هایی که خدماتی ارائه می دهند مثل سازمان بنادر در بنادر، انبارهای عمومی در گمرکات داخلی وسازمان ملی استاندارد اخذ می شود.

 

 

 

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *