وکیل ارث کیست و چه وظایفی دارد؟

وکیل ارث

وکیل ارث در واقع همان وکیل پایه یک دادگستری است که اطلاعات کامل و جامعی از کلیه قوانین حوزه کیفری و حقوقی دارد. اما تخصص عمده او در حوزه قوانین مدنی و موضوعات مربوط به مصادیق و ارث می باشد. زیرا امروزه مسائل مختص به ارث در جامعه بسیار فراگیر بوده و اکثر دعواهای خانوادگی از مبحث ارث سرچشمه می گیرد. پس جهت اطلاع از مسائل مربوط به ارث، طبقه ارث و کسانی واجد شرایط اخذ ارث هستند باید از وکیل پایه یک دادگستری مشورت گرفت.

همچنین مطالعه نمایید: طلاق از طرف مرد

مزایای استفاده از تخصص وکیل ارث

وکیل ارث کیست

یکی از سوالات مهمی که در زمان تقسیم ارث به ذهن فرد خطور می کند این است که آیا مشورت با وکیل ارث می تواند فرآیند تفکیک ارث را تسریع بخشد. بنابراین وکیل پایه یک دادگستری باید در حوزه ارث از تخصص بالایی برخوردار باشد تا تقسیم سهم الارث را به شکل قانونی انجام دهد. پس بهره وری از مشاوره و کمک های وکیل حائز اهمیت بوده و هر فرد برای دستیابی به بهترین نتیجه باید وکیل کاربلد و مجرب را انتخاب نماید.

همچنین مطالعه نمایید: انتخاب بهترین وکیل کیفری

مشاوره حقوقی ارث

اگر شرایط وارث یا پرونده حقوقی به شکلی است که برای آن حکم قانون کفایت نکند، باید وکیل ارث بگیرد. زیرا مسائل حقوقی و مشکلات در این موارد و با کمک یک فرد عادی قابل حل نبوده و استفاده از تخصص و تجربه وکیل پایه یک دادگستری الزامی است. همچنین با وجود شرایط طبیعی و عادی، مشاوره با شخص حقوقی می تواند شرایط و وضعیت فرد متقاضی را تشریح نماید. پس فرد در زمان اجرای حکم و با آگاهی از همه مسائل، عملکرد هوشیارانه تری دارد.

پیگیری مسائل و مشکلات ارث

برخی مواقع تعیین سهم الارث و انحصار وراثت بدون مشکل و به آسانی صورت نمی گیرد و در تقسیم ارث عدم توافق وجود دارد. در چنین شرایطی باید از وکیل ارث کمک گرفت تا به نمایندگی از طرف متقاضی، مسائل و مشکلات را پیگیری نماید. همچنین اگر به تنظیم شکوائیه نیاز باشد وکیل آن را به نحو احسنت تنظیم می نماید.

تنظیم وصیت نامه

یکی دیگر از مزایای استفاده از تخصص وکیل ارث، تنظیم تقسیم اموال و وصیت نامه است. زیرا تنظیم وصیت نامه به اطلاعات کامل بر مبنای قوانین ارثی نیاز دارد. پس مشاوره حقوقی تمام اطلاعات ضروری را کسب کرده و با رعایت قوانین مختص تقسیم سهم الارث یک وصیت نامه تنظیم می نماید.

کاهش مالیات بر ارث

یکی از مالیات هایی که براساس قانون ایران اخذ می گردد همان مالیات بر ارث می باشد. البته برخی مواقع این مالیات به صورت ناعادلانه و نادرست تعیین می شود و به پیگیری قانونی نیاز پیدا می کند. پس یکی از دلایل مراجعه فرد متقاضی به وکیل ارث، کاهش مالیات بر ارث می باشد.

انحصار وراثت توسط وکیل ارث

هر یکی از وارثین در پروسه تقسیم ارث دارای سهم مشخصی هستند که جهت دستیابی به آن باید انحصار وراثت بگیرند. البته حصر وراثت توسط شورای حل اختلاف انجام می شود که بیشتر در شعبه محل سکونت شخص فوت شده می باشد. پس شورای حل اختلاف گواهی حصر وراثت را صادر می کند تا این موضوع این موضوع را ثابت نماید. ناگفته نماند که انحصار وراثت همیشه آسان نبوده و برخی مواقع قانون جوابگو نیست. بنابراین وجود مشاوره حقوقی در این شرایط الزامی می باشد.

برخی مواقع نیز تعدادی از وارثین جهت امضا و تایید گواهی حصر وراثت حضور می یابند. در چنین شرایطی وکیل ارث این موضوع را به تنهایی پیگیری کرده و مشکل حقوقی را حل می نماید. زیرا وکیل در این زمینه تخصص بالایی داشته و نقش بسزایی در پرونده های انحصار وراثت ایفا می کند.

وظایف وکیل ارث کدامند؟

وظایف وکیل ارث

جهت دریافت ارث توسط وارثین الزامی است که وارثیت آنها تایید شود و میزان سهم الارث شان نیز تعیین گردد. سپس با ارجاع موضوع حصر وراثت به دادگاه، سهم الارث هر کدام از آنها مشخص می شود. البته در صورت وجود هر نوع مشکل مابین وارثین در موضوع انحصار وراثت می توان از وکیل ارث کمک گرفت تا جهت حل این مسئله اقدامات لازم را انجام دهد. بنابراین دریافت مشاوره از وکیل پایه یک دادگستری فرد را از هرگونه اطلاعات در زمینه ارث بی نیاز می کند.

مراجعه به وکیل ارث تنها به زمان ایجاد مشکل حقوقی منوط نمی شود. پس در مواقع عادی و بدون هیچ گونه مشکلی می توان به کمک وکیل پایه یک دادگستری از حقوق خود در مورد تقسیم ارث و جزئیات آن اطلاعات کسب کرد. سپس از بروز مشکلات متعدد پیشگیری نمود. زیرا وکیل مجرب و متخصص بسته به تجربه کاری خود در این زمینه، سهم الارث را یکسان و به اندازه تقسیم می کند.

وصول مطالبات از طریق وکیل ارث

برخی مواقع افراد و وراثنی که از شخص متوفی ارث می برند، مالی نیز طلب دارند. همچنین احتمال دارد که یکی از وارثین به فرد متوفی بدهکار باشد و باید این بدهی را به شکلی پرداخت کند. در چنین شرایطی وکیل ارث به طور صحیح حکم قانون در این مسائل را مشخص کرده و برای هر یک از وارثین تعیین تکلیف می نماید. البته اگر زمان وصول مطالبات از هر نوع ارث مشکلی به وجود آید به آسانی قابل حل می باشد.

تعدد مورث توسط وکیل ارث

برخی مواقع متوفی و افرادی که دیگران از او ارث می برند تنها به یک نفر محدود نمی شوند. پس زمانی که تعداد مورث ها از یک نفر بیشتر تجاوز کند پیچیدگی ها و مشکلاتی در اجرای حکم ایجاد می نماید که فقط توسط وکیل ارث قابل حل است. برای مثال با مرگ چند نفر از خانواده شرایط حصر وراثت و سهم الارث هر شخص تغییر می کند. بنابراین حکم این شرایط از طریق یک شخص عادی قابل اخذ نبوده و به مشاور حقوقی نیاز است.

مراحل تقسیم ارث

مراحل تقسیم ارث

مراحل تقسیم ارث باید توسط یک وکیل ارث مجرب و باتجربه صورت گیرد. زیرا درخواست تقسیم ارث به طی نمودن تعدادی مراحل هماهنگ با قانون نیاز دارد که مشاوره حقوقی این کارها را برعهده می گیرد.

  • قدم نخست برای تحریر ترکه و تقسیم ارث از سوی وارثین متوفی، اخذ گواهی انحصار وراثت است که شورای حل اختلاف محله سکونت متوفی صادر می کند.
  • هر کدام از وارثین برای دریافت حصر وراثت می توانند به صورت جداگانه فرم تقسیم ارث را پر نمایند.
  • وکیل حصر وراثت برای اخذ گواهی به یک سری مدارک نیاز دارد که باید شخص درخواست کننده آنها را به مراجع صالح تحویل داده باشد.
  • مدارک شناسایی وارثین متوفی، عقدنامه، تنظیم استشهادیه در یکی از دفاتر اسناد رسمی، گواهی فوت و مدارک شناسایی متوفی باید به مراجع تحویل داده شوند.
  • در دادخواست صدور گواهی حصر وراثت بایستی نامحدود یا محدود بودن اموال تعیین گردد.
  • شورای حل اختلاف به محض دریافت درخواست گواهی حصر وراثت براساس قوانین امور حسبی آن را در روزنامه محلی قید می کند. اگر در طول یک ماه هیچ شکایتی یا اعتراضی در مورد این مسئله صورت نگیرد، شورای حل اختلاف گواهی را صادر می کند.
  • به محض صدور گواهی شخص درخواست کننده انحصار وراثت می تواند ارث خود را از متوفی طلب نماید.

همچنین مطالعه نمایید: شکایت ضرب و جرح

هزینه وکیل ارث چقدر است؟

حق الزحمه وکیل ارث بسته به نوع پرونده و مشکلات موجود در آن تعیین می گردد. پس مشاور حقوقی بعد از ارائه مشاوره اولیه و نقد و بررسی موضوع ارث و مشکلات آن، جزئیات مسئله و میزان پیچیدگی را مشخص می نماید. همچنین با توجه به این موضوع چقدر هزینه، زمان و تلاش لازم است تا وارث به سهم خود برسد هزینه دریافتی را تعیین می کند. البته برای مشخص نمودن هزینه مشاور حقوقی تعرفه قانونی مشخصی وجود ندارد. پس دو طرف به صورت توافقی مبلغی را در نظر می گیرند.

مزایای مشاوره با وکیل ارث

هزینه وکیل ارث

یکی از مزایای وکیل ارث این است که از راهنمایی درست به نحو احسنت چه به صورت حضوری و چه به صورت تلفنی یا آنلاین برخوردار است. زیرا یک وکیل مجرب از تمام قوانین حقوقی مختص موضوع ارث همچون امور حسبی و قوانین مدنی شناخت کافی و کامل دارد.

از دیگر مزایای مشاوره با وکیل ارث این است که اگر پرونده فرد را قبول کند رسیدگی به تمام مسائل مربوطه از سوی شورای حل اختلاف می باشد. البته با درج آگهی در روزنامه می تواند روند صدور گواهی حصر وراثت را تسریع بخشید. مشاور حقوقی برای ایرانیان خارج از وطن یکی مزیت های مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری می باشد. زیرا اگر متوفی در ایران اموالی دارد بایستی مطابق قوانین ایران ارث بین وارثین تقسیم گردد.

نحوه ارث بردن در طبقات ارث

با توجه به راهنمایی های ارائه شده از سوی وکیل ارث در طبقات ارث می توان به اولویت طبقه یک بر طبقه دو و اولویت طبقه دو بر طبقه سه اشاره کرد. پس زمانی ارث به وارثین طبقه دو می رسد که از وارثین طبقه یک هیچ فرد نباشد. برای مثال اگر شخصی که فرزند، مادر یا پدر او زنده باشد دیگر ارث به خواهر و برادرش یا همان طبقه دو ارث نمی رسد. بنابراین طبقه سه زمانی ارث می برد که هیچ کس از وارثین طبقه یک و دو وجود نداشته باشد.

وکیل ارث نیز از محروم کردن خویشاوندان درجه موخر از سوی خویشاوندان درجه مقدم در هر طبقه از تقسیم ارث اطلاع می دهد. برای مثال با وجود فرزند در طبقه یکدیگر ارثی به نوه نمی رسد. همچنین تا وقتی که شخص بردار و خواهر دارد هیچ گونه ارثی به اولاد آنها تعلق نمی گیرد. در حالت کلی تا اولاد در قید حیات هستند ارثی به اولاد اولاد نمی رسند. پس در طبقه سه تقسیم ارث تا زمانی که عمه، عمو، خاله و دایی هستند دیگر اولاد آنها نمی توانند ارث ببرند.

آیا انحصار وراثت اجباری است؟

انحصار وراثت

وراث متوفی، افرادی که خواهان تقسیم مال متوفی هستند و طلبی از متوفی دارند گواهی انحصار وراثت را درخواست می نمایند. البته وکیل ارث بنا به درخواست اشخاص نام برده می تواند برای دریافت گواهی حصر وراثت اقدام کند. پس اگر متوفی دارایی و اموالی داشته باشد برای تقسیم این دارایی و اموال نیاز است که انحصار وراثت انجام گیرد. ولی در صورت نبود هرگونه ملک و اموال دیگر به انحصار وراثت نیازی نیست.

مدارک لازم برای صدور گواهی انحصار وراثت

مرجع صالح جهت تحلیل دعاوی مختص به ترکه و ارث متوفی همان دادگاه های محلی هستند که به محل زندگی متوفی نزدیک می باشند. البته امروزه شورای حل اختلاف در محل اقامتگاه متوفی این مسئولیت را برعهده دارد. پس هر کدام از ذینفعان ماترک شخص متوفی می توانند تقاضای حصر وراثت را به دادگاه ارائه دهند. اگر تعداد افراد ذینفع زیاد باشد دیگر به حضور تک تک آنها نیازی نیست. ناگفته نماند که کمک گرفتن از یک وکیل ارث می تواند روند پرونده را تسریع بخشد.

انحصار وراثت چقدر طول می کشد؟

وکیل ارث بهترین پاسخ را به این سوال در مورد مراحل، مدت زمان لازم جهت اجرای پروسه انحصار وراثت و روند کار می دهد. البته مدت زمان حصر وراثت به موارد متعددی بستگی دارد. در حالت کلی مشاورین حقوقی بازه زمانی 3 الی 4 ماهه را برای اخذ گواهی حصر وراثت تخمین می زنند.

در صورت عدم همکاری یکی از وراث در انحصار وراثت چه باید کرد؟

با وجود وکیل ارث برای درخواست گواهی حصر وراثت به حضور تمام وارثین نیازی نمی باشد. پس یکی از وارثین برای این امر اقدام کرده و باید مدارک شناسایی هر کدام از وارثین را در دست داشته باشد. البته اگر یکی از وارثین در تحویل مدارک لازم با سایر وارثین همکاری نکند، امکان استعلام از اداره ثبت احوال ممکن است. پس فقط یکی از وارثین بدون حضور سایرین و یا با کمک مشاور حقوقی می تواند جهت دریافت گواهی حصر وراثت اقدام نماید.

اهمیت مراجعه به وکیل ارث

انحصار وراثت چقدر طول می کشد؟

مراجعه به وکیل ارث با اهداف مختلفی صورت می گیرد که در برخی مواقع دلیل مراجعه وارث جهت افزایش آگاهی خود در مورد مسائل مختص به تقسیم ارث می باشد. بعضی دیگر با دادن وکالت به مشاور حقوقی مسئولیت پیگیری روند دریافت سهم الارث را به وی واگذار می نمایند.

با این وجود که تمام اقدامات مختص انحصار وراثت و دریافت آن از طریق وارثین و ذینفعان ممکن می باشد. اما وجود برخی از ابهامات و جزئیات و طولانی شدن این پروسه باعث می شود که کار برای افراد عادی و غیر متخصص دشوار باشد. بنابراین در چنین شرایط مراجعه به مشاور حقوقی الزامی است.

استفاده از رای و کمک وکیل ارث علاوه بر تسریع بخشیدن پروسه اخذ گواهی انحصار وراثت، دریافت ارثیه را برای وارثین آسان می نماید. زیرا وکیل بر تمام ریزه کاری های موضوع ارثیه تسلط داشته و در این زمینه عملکرد موفقی دارد. برخی مواقع نیز بین وارثین درگیری و اختلاف پیش می آید که در چنین شرایطی مراجعه به مشاور حقوقی اهمیت پیدا می کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *