راهنمای شکایت تصادف رانندگی از راننده مقصر بدون کروکی

راهنمای کامل شکایت تصادف

شکایت تصادف

سالانه تعداد زیادی از افراد در جاده های داخل شهری و برون شهری دچار سانحه رانندگی می شوند. این حادثه های ناخوشایند با شکایت تصادف همراه است. این احتمال ممکن است برای هر راننده ای پیش بیاید که دچار سانحه رانندگی شود و به عنوان مقصر شناخته شود و یا اینکه مقصر نباشد و دچار خسارت مالی یا جانی شود.

همچنین مطالعه نمایید: شکایت تصادف فراری

 

در هر دو حالت فرد خسارت دیده باید مراحل ثبت شکایت تصادف رانندگی را به موقع انجام دهد. در برخی از سانحه ها شکایت تصادف رانندگی بدون کروکی هم امکان پذیر است. اما در اغلب موارد حضور پلیس و داشتن کروکی تصادف از الزامات اصلی ثبت شکایت است. دانستن مراحل اصلی شکایت و عکس العمل های لازم در هنگام برخورد با حوادث می تواند در ثبت شکایت درست کمک کننده باشد. نحوه ثبت شکایت برای تصادف های جانی و مالی متفاوت است. در مقاله زیر سعی کرده ایم تا مرحله به مرحله چگونگی ثبت شکایت تصادف رانندگی را بررسی کنیم.

نیم نگاهی به شکایت تصادف رانندگی

شکایت تصادف رانندگی

شکایت تصادف موضوع ناشناخته ای نیست. قطعا حادثه رانندگی با دردسرهای زیادی همراه است و ممکن است منجر به خسارت های مالی و جانی متعددی شود. جبران این خسارت ها در بیشتر مواقع با شکایت کردن و طی کردن مراحل قانونی امکان پذیر است.

اینکه راننده مقصر چه اقداماتی باید انجام دهد؟

نحوه ثبت شکایت تصادف رانندگی بدون کروکی از راننده مقصر چگونه است؟

مدت زمان پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث چقدر است؟

چه مدارکی برای ثبت شکایت حوادث رانندگی لازم است؟

 

نحوه ثبت شکایت تصادف رانندگی

مراحل ثبت شکایت تصادف در شرایط مختلف متفاوت است. در وهله اول باید مشخص شود که تصادف باعث صدمه جانی به کسی شده است و یا اینکه فقط باعث خسارت مالی شده است. در برخی موارد که خسارت مالی جزئی است بدون شکایت و کروکی راننده مقصر هزینه خسارت را پرداخت می کند و کار به شکایت نمی کشد. اما در برخی موارد نحوه شکایت از راننده مقصر به دلیل خسارت های هنگفتی که به بار آمده متفاوت است.

ثبت شکایت تصادف از راننده مقصر در خسارت مالی

در ثبت شکایت تصادف رانندگی زمانی که حادثه منجر به خسارت مالی شده است معمولا سه حالت به وجود می آید.

گاها ممکن است میزان خسارت پایین باشد و دو طرف تصادف با هم توافق می کنند

در برخی موارد خسارت تصادف زیاد است اما باز هم رانندگان به توافق می رسند

حالت بعدی زمانی است که میزان خسارت بالاست و رانندگان به توافق نمی رسند

مراحل رسیدگی به شکایت تصادف شورای حل اختلاف و دادگاه حقوقی است. البته این مراجع برای زمانی است که تصادف تنها منجر به خسارت مالی شده باشد و کسی صدمه جانی و جسمی ندیده باشد. در مواقعی که مبلغ خسارت کمتر از مقدار 20 میلیون تومان باشد باید از طریق شورای حل اختلاف برای شکایت از راننده مقصر و پیگیری تصادف اقدام کرد. در چنین شرایطی می توانید شکایت تصادف رانندگی بدون کروکی را انجام دهید و خسارت دریافت کنید.

در برخی از مواقع طرفین تصادف بر سر تعیین راننده مقصر اختلافی ندارند و می دانند دقیقا راننده مقصر کدام یک بوده است. در چنین شرایطی رانندگان می توانند مستقیما به شرکت بیمه شخص ثالث راننده مقصر مراجعه کنند و مبلغ خسارت وارد شده را دریافت کنند. در چنین شرایطی اگر مقدار خسارتی که به طرف مقابل وارد شده است بیشتر از سقف تعهدات بیمه نامه راننده مقصر نباشد دیگر نیازی نیست برای ثبت شکایت تصادف و تشکیل پرونده به شورای حل اختلاف مراجعه کرد.

گاها حجم خسارت های ناشی از تصادف رانندگی بیشتر از 20 میلیون تومان است. برای این تصادف های سنگین لازم است که در دادگاه حقوقی، ثبت شکایت از راننده مقصر و تشکیل پرونده انجام شود.

انواع تصادفات رانندگی

نحوه ثبت شکایت تصادف رانندگی

برای ثبت شکایت تصادف رانندگی و نحوه انجام این فرایند لازم است با انواع تصادفات رانندگی آشنا شوید. به طور کلی انواع سوانح رانندگی شامل تصادف خسارتی، تصادف جرحی و تصادف فوتی است.

تصادف خسارتی

همانطور که از اسم این خسارت پیداست منظور تصادفاتی است که منجر به خسارت های غیر جانی می شود. مثلا دو وسیله نقلیه با هم برخورد می کنند و یا اینکه وسیله نقلیه با جدول یا درخت و یا هر چیز ثابت دیگری برخورد می کند.

تصادفات جرحی

در پاره ای از مواقع علاوه بر خسارت های مالی خسارت های جرحی هم پیش می آید. آسیب دیدگی سرنشینان و خسارت خودرو در دسته تصادفات جرحی قرار دارند.

تصادفات فوتی

در تصادفاتی که منجر به فوت یک یا چند تن از سرنشینان شود تصادفات فوتی گفته می شود.

نحوه پیگیری شکایت انواع تصادفات رانندگی

اولین اقدام شکایت تصادف تماس با پلیس راهنمایی و رانندگی است. فرقی نمی کند تصادف رانندگی از چه نوعی باشد ابتدایی ترین اقدام تماس با شماره 110 است. داده اطلاعات اولیه به پلیس از قبیل محل حادثه، نوع تصادف، خسارت های وارد شده و … در روند پیگیری بسیار کمک کننده هستند.

در هر سه تصادف جرحی، فوتی و مالی باید پلیس در محل حادثه حضور پیدا کند و پس از تعیین مقصر اصلی کروکی محل تصادف و نحوه تصادف را ترسیم کند. داشتن کروکی در بیشتر تصادفات برای ثبت شکایت در مراجع قانونی الزامی است. علت تصادف در این مرحله بررسی می شود. اگر راننده مقصر سرعت بیش از حد مجاز داشته یا حین رانندگی اقدام به مصرف مشروبات الکلی و روانگردان ها کرده باشد قانون گواهینامه را به مدت 3 ماه ضبط می کند و 30 نمره منفی هم دریافت می کند.

انواع کروکی برای ثبت شکایت تصادف

انواع تصادفات رانندگی

برای ثبت شکایت تصادف نیاز به کروکی است. البته در برخی از تصادفات نیازی به کروکی نیست. بر اساس قانون کروکی به دو دسته کروکی سازش و کروکی عدم سازش تقسیم بندی می شود.

کروکی سازش: زمانی که دو طرف حادثه رانندگی تقصیر را قبول دارند و مقصر اصلی شناخته شده است کروکی سازش صادر می شود. این کروکی زمانی کشیده می شود که تصادف منجر به جرح یا فوتی نشده باشد. برای این کروکی باید فرد مدارک مهمی از قبیل کارت خودرو، گواهینامه، برگه معاینه فنی و کارت بیمه شخص ثالث آماده کند.

کروکی عدم سازش: در پاره ای از مواقع بعد از وقوع حادثه رانندگی مقصر اصلی حادثه مشخص نیست و هیچ کدام از طرفین تصادف تقصیر را نمی پذیرند. در چنین مواقعی پلیس راهنمایی و یا کارشناس ویژه کروکی تصادف را برای مراجع قضایی ترسیم می کند. برای ارسال کروکی عدم سازش به مراجع قضایی وجود مدارک دیگری از قبیل عدم تکمیل مدارک مثل گواهینامه، بیمه‌‎نامه و…، تصادفات جرحی و فوتی، عدم قبول نظریه افسر و خسارت بالای تعهد بیمه‎نامه مقصر حادثه ضرورت دارد.

همانطور که در بخش های قبلی هم گفته شد زمانی که خسارت احتمالی تصادف رانندگی کمتر از 20 میلیون تومان تخمین زده شود دیگر نیازی به مراجع قضایی نیست و با کروکی تصادف می توان خسارت را از دفاتر نمایندگی بیمه دریافت کرد.

خسارت بدون کروکی در تصادف

شکایت تصادف رانندگی بدون کروکی برای برخی از موارد قابل انجام است. زمانی که سانحه رانندگی رخ کی دهد و فرد می خواهد از بیمه شخص ثالث خود استفاده کند باید کروکی را به همراه مدارک به بیمه تحویل دهد. اما در برخی از تصادفات رانندگی نیازی به رسم کروکی نیست و با شکایت تصادف رانندگی بدون کروکی می توان خسارت خود را دریافت کرد. در موارد زیر نیازی به رسم کروکی نیست:

اگر حادثه رانندگی منجر به خسارت بدنی نشده باشد

زمانی که بین دو طرف تصادف اختلافی به وجود نیاید و تصادف مرض الطرفین باشد

زمانی که میزان خسارت ناشی از تصادف کمتر از 20 میلیون تومان تخمین زده شود

تصادف رانندگی با کروکی

تصادف رانندگی با کروکی

شکایت تصادف به منظور دریافت خسارت از بیمه انجام می شود. شکایت تصادف رانندگی بدون کروکی تنها برای برخی از موارد محدود امکان پذیر است. در تصادف های زیر ارائه کروکی الزامی است:

  • تصادف نمودن با موتور
  • تصادف کردن با ماشین نظامی
  • تصادف کردن با ماشین های سنگین از قبیل کامیون، اتوبوس، مینی بوس و …
  • زمانی که یکی از طرفین تصادف فاقد گواهینامه با بیمه نامه باشد
  • وقوع تصادفات زنجیره ای و برخورد همزمان چندین خودرو
  • وقوع حادثه رانندگی به دلیل رد کردن چراغ قرمز راهنمایی و رانندگی
  • برخورد خودرو با اجزای ثابت مانند گاردریل، درخت و …
  • تصادف کردن با فرد یا افرادی که ساکن شهر دیگری هستند
  • پیوسته نبودن بیمه شخص ثالث سال اخیر با سال گذشته (اگر بین تاریخ صدور بیمه نامه فعلی و قبلی تاخیر زمانی وجود داشته باشد)
  • زمانی که تصادف منجر به زخمی شدن فرد یا افرادی شود
  • زمانی که تصادف منجر به فوت یک یا چند نفر شود
  • گذشتن کمتر از 20 روز از شروع بیمه نامه شخص ثالث
  • وقوع سانحه رانندگی به خاطر دنده عقب گرفتن
  • اگر شخص در طول مدت بیمه نامه بیش از یکبار تصادف کرده باشد
  • وقوع تصادف با خسارت های مالی بیش از 20 میلیون
  • وقوع تصادفات شاخ به شاخ
  • زمانی که دلیل تصادف نامعلوم است

مراحل ثبت شکایت تصادف از فرد مقصر

ثبت شکایت تصادف از فرد مقصر در رانندگی باید بر اساس نوع تصادف تفکیک شود:

در تصادفاتی که منجر به وقوع خسارت های مالی شده است باید برای ثبت شکایت به شورای حل اختلاف مراجعه کرد.

زمانی که خسارت منجر به خسارت های جرحی و فوتی شده باشد باید برای ثبت شکایت به دادسرا مراجعه کرد.

ثبت شکایت تصادف در تصادفات جرحی

مراحل ثبت شکایت تصادف رانندگی برای جبران خسارت راننده در تصادفات جرحی نسبت به تصادفات خسارتی متفاوت است. اگر در هنگام وقوع تصادف رانندگی آسیب جسمی به راننده، عابر پیاده و یا سرنشینان خودرو وارد شود. باید مدارک تصادف برای ثبت و بررسی شکایت به دادسرا ارجاع شوند. در چنین تصادفاتی ارائه مدارک زیر به دادسرا الزامی است:

بیمه نامه خودرو

کروکی تصادف و گزارش پلیس

نامه پزشکی قانونی

بعد از ارسال این مدارک به دادسرا کارشناسان بررسی های لازم را روی پرونده انجام می دهند و بر اساس مدارک و نظر نهایی پزشکی قانونی دادگاه، رای نهایی را صادر می کنند.

زمانی که تصادف باعث خسارت های جرحی شود قوانین مجازات هم تغییر می کند و قانون تنها به پرداخت خسارت اکتفا نمی کند. بعد از پرداخت جریمه خودرو و دیه فرد آسیب دیده احتمال در نظر گرفتن مجازات های دیگری از قبیل حبس و پرداخت جزای نقدی برای راننده مقصر وجود دارد.

شکایت تصادف در تصادفات فوتی

شکایت تصادف زمانی که منجر به فوت یک یا چند نفر شود چگونه است؟ مراحل ثبت شکایت از راننده مقصر در تصادف همراه با خسارت فوتی مراحل متفاوتی دارد. این نوع تصادف در دسته تصادفات بسیار ناخوشایند قرار دارد. زمانی که تصادف خودرو منجر به مرگ یکی از طرفین یا سرنشینان خودرو و یا مرگ عابر پیاده می شود. به نوعی قتل غیر عمد به حساب می اید.

بر اساس قانون ثبت شکایت تصادف رانندگی اگر تصادف در اثر یکی از موارد مهم از قبیل رانندگی با سرعت غیرمجاز، رانندگی در اثر نقص فنی خودرو، رانندگی در حالت مستی یا در حالتی که فرد مواد روان کرده مصرف کرده باشد، تردد نمودن در مسیرهای غیر مجاز و نداشتن گواهینامه انجام شده باشد باز هم قتل غیر عمد محسوب می شود.

در چنین مواردی قانون برای راننده مقصر که باعث فوت فرد دیگری شده است حکم قصاص را در نظر نمیگیرد. اما در چنین شرایطی راننده ملزم به پرداخت دیه فرد خواهد بود. اگر راننده مقصر نتواند رضایت اولیای دم متوفی را بدست بیاورد. راننده مقصر موظف به پرداخت دیه و حبس در زندان است. علاوه بر این موارد راننده مقصر به دلیل عدم سرپیچی از قوانین راهنمایی و رانندگی موظف است جزای نقدی هم پرداخت کند.

برای ثبت شکایت تصادف همراه با فوت مدرک زیر الزامی است:

ارائه نمودن مدارک شناسایی کامل

ارائه کروکی و گزارش پلیس

نامه پزشکی قانونی

مهلت شکایت تصادف از راننده مقصر

مهلت شکایت تصادف از راننده مقصر

بیشتر افراد بلافاصله بعد از وقوع تصادف برای ثبت شکایت تصادف اقدام می کنند. البته در تصادفاتی که منجر به خسارت مالی شده است محدودیت زمانی برای پیگیری وجود ندارد. اما به هر حال بهتر است بلافاصله بعد از وقوع حادثه از راننده مقصر شکایت شود و روند قانونی ثبت شکایت شروع شود. اگر فرد شرایط مناسبی برای ثبت شکایت نداشته باشد بهتر است در 5 روز اول حادثه این کار را انجام دهد تا اثر تصادف و جزئیات آن از بین نرود.

اما شرایط برای تصادفاتی که منجر به خسارت جرحی و فوتی شده است کمی متفاوت است. در تصادف جرحی و فوتی باید بلافاصله بعد از تصادف روند قانونی ثبت شکایت و پیگیری پرونده انجام شود. اگر راننده مقصر دارای بیمه بدنه باشد می تواند خسارت های وارد شده به خودرو را از شرکت بیمه دریافت کند.

دریافت خسارت از بیمه هم دارای تشریفات خاصی است. برای اینکه بتوانید خسارت های خود را از شرکت بیمه بگیرید لازم است که بلافاصله بعد از وقوع حادثه پلیس در محل حاضر شود و گزارش تصادف و کروکی آن را حاضر کند. با ارائه کروکی و گزارش پلیس، بیمه هم تعهدات خود را اجرایی می کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *