انتقال سرقفلی بدون اجازه مالک: تمامی جزئیات+ مشاوره رایگان

انتقال سرقفلی بدون اجازه مالک چگونه است؟ چگونه میتوان این انتقال را انجام داد؟ نظر وکیل متخصص در این خصوص چیست؟

با توجه به قانون‌های مربوط به کسب و کار و پیشه، فرد با شرایط خاصی می‌تواند سرقفلی را انتقال بدهد، حال اگر انتقال سرقفلی بدون اجازه مالک انجام بگیرد یا اجازه دادگاه برای انتقال هم نداشته باشد، باعث بروز مسائل و اختلافاتی می‌شود که در ادامه این موضوع را به طور کامل مورد بررسی قرار می‌دهیم.

حتما بخوانید: مقاله ای در رابطه با وکیل سرقفلی مغازه نوشتیم شاید برای شما مفید باشد

سرقفلی چیست؟

در قوانین مربوط به روابط میان موجر و مستاجر دو قانون که در سال‌های ۵۶و۷۶وضع شده‌اند از اعتبار بیشتری برخوردار هستند، در قانون تصویب شده در سال ۵۶ از واژه حق کسب و پیشه استفاده شده است. حق کسب و پیشه حقی می‌باشد، مختص مستاجری که موجب رونق ملک شده است. به طور مثال ملکی را فرض کنید که چندین سال بدون فعالیت در یک مکان بوده است و اگر مالک آن را اجاره بدهد و مستاجر باعث آبادی و شهرت آن از لحاظ تجاری شود، قانونگذار برای حمایت از مستاجر برای او حق کسب و پیشه در نظر میگیرد.

با گذشت زمان در سال ۷۶قانونی در خصوص روابط میان موجر و مستاجر تصویب شد به جای واژه حق کسب و پیشه از واژه سرقفلی استفاده کردند، اما بهتر است بدانید حق کسب و پیشه با سرقفلی تفاوت‌هایی نیز دارد.

حتما بخوانید: مقاله ای در رابطه با حق مالکانه سرقفلی نوشتیم شاید برای شما مفید باشد

تفاوت‌های سرقفلی و حق کسب و پیشه

تفاوت سرقفلی و حق کسب و پیشه چیست؟ در این قسمت به طور مختصر توضیح دادیم
در این قسمت توضیح دادیم تفاوت سرقفلی و حق کسب و پیشه چیست – مشاوره رایگان با نوین وکیل
  • سرقفلی اختیاری می‌باشد یعنی با توافق میان موجر و مستاجر بوجود می‌آید، در حالی که حق کسب و پیشه توسط قانونگذار برای صاحبان پیشه معین شده است.
  • سرقفلی مانع تخلیه ملک نمی‌شود یعنی هر زمان که مالک ملک درخواست تخلیه را بر اساس شرایط تخلیه یا پایان مدت قرارداد اجاره بکند، صاحب سرقفلی آن ملک را باید تخلیه کند.
  • در سرقفلی، موجر در ابتدا قرارداد مبلغی را از مستاجر دریافت می‌کند و در هنگام تخلیه ملک آن مبلغ را با نرخ روز به مستاجر باید بپردازد.
  • حق کسب و پیشه در طول زمان و فعالیت تجاری مستاجر بوجود می‌آید ولی سرقفلی از ابتدای اجاره بوجود می‌آید.

جهت تماس با وکیل سر قفلی مغازه کلیک نمایید

 

انتقال سرقفلی چگونه است؟

انتقال سرقفلی با توجه به قوانین تصویب شده یال ۵۶و ۷۶متفاوت می‌باشد که هر کدام از آن‌ها را با طور مختصر توضیح خواهیم داد.

انتقال حق کسب و پیشه:

مطابق با قانون سال ۵۶ انتقال حق کسب و پیشه دارای شرایطی می‌باشد که عبارتند از:

  • اجازه مالک برای انتقال کسب و پیشه الزامی میباشد.
  • انتقال باید با سند رسمی انجام گیرد.
  • انتقال کسب و پیشه برای یک شغل مشابه باشد.

مطابق با قانون تصویب شده سال ۵۶ اگر مستاجر حق انتقال کسب و پیشه را نداشته باشد، در هنگام تخلیه مالک ملک موظف به پرداخت حق کسب و پیشه مستاجر می‌باشد و در صورت عدم پرداخت توسط مالک، مستاجر می‌تواند به دادگاه مراجعه کند و مجوز قانونی انتقال را دریافت نماید.

انتقال سرقفلی:

انتقال سرقفلی زمانی انجام میگیرد که موجر و مستاجر با یک دیگر توافق کرده باشند و مالک اجازه انتقال را به مستاجر داده باشد.

امروزه مستاجرین درصدی از ارزش سرقفلی را به مالک میپردازند تا رضایت آن‌ها را برای انتقال سرقفلی جلب کنند.

این نکته نیز حائز اهمیت می‌باشد که در صورت فوت مستاجر انتقال سرقفلی به ورثه آن منتقل می‌شود و ورثه در صورت اجازه از مالک می‌توانند سرقفلی را انتقال دهند.

برای گرفتن اجازه انتقال سرقفلی از دادگاه بهتر است با یک وکیل خوب و متخصص در زمینه سرقفلی و املاک مشورت کنید تا شما را به درستی راهنمایی کند، شما می‌توانید با استفاده از شماره‌های موجود در سایت ما با وکلای خبره و حرفه‌ای نوین وکیل تماس بگیرید و از آن‌ها مشاوره دریافت کنید.

حتما بخوانید: مقاله ای در رابطه با تفاوت سرقفلی و حق کسب و پیشه نوشتیم شاید برای شما مفید باشد

معیار تشخیص مبلغ سرقفلی چه می‌باشد؟

انتقال سرقفلی بدون اجازه مالک ممکن است؟ معیار تشخیص مبلغ سرقفلی چه میباشد؟ مشاوره حقوقی رایگان با نوین وکیل
در این قسمت توضیح دادیم معیار تشخیص مبلغ سرقفلی چه می‌باشد

حال شاید برای شما این سوال بوجود آید که مبلغ سرقفلی یا حق کسب و پیشه چگونه معین می‌شود و چه قوانینی در این رابطه وجود دارد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت برای تعیین میزان سرقفلی باید شرایطی را در نظر گرفت که شامل موقعیت مکانی و ویژگی‌های ملک می‌باشد.

میزان حق کسب و پیشه با توجه به مشتری‌ها و رونق ملک از لحاظ تجاری می‌باشد در صورت که میزان حق سرقفلی براساس موقعیت و کیفیت ملک است.

به طور کلی میتوان گفت که معیار مشخصی برای تشخیص مبلغ سرقفلی بیان نشده است، اما به طور مثال نوع کسب و کار و تجارت، مدت اشتغال، محل بنا و مخارج مستاجر برای ملک را می‌توان معیار در نظر گرفت.

حتما بخوانید: مقاله ای در رابطه با فروش سرقفلی مغازه نوشتیم شاید برای شما مفید باشد

آیا انتقال سرقفلی بدون اجازه مالک توسط مستاجر امکان پذیر است؟

مطابق با قوانین سال ۱۳۵۶و ۱۳۷۶‌برای انتقال سرقفلی، اجازه مالک در خصوص انتقال ضروری می‌باشد، حال اگر مستاجر سرقفلی را بدون اجازه مالک به شخص دیگر انتقال بدهد، مطابق با قانون، مالک می‌تواند درخواست تخلیه ملک را بکند ولی باید نصف حق سرقفلی را به او بپردازد.

آنچه که دارای اهمیت می‌باشد این است که انتقال‌هایی که در چارچوب قرارداد ثبت نشده یا بدون اجاره مالک است موجب تخلیه می‌شود و همچنین مبلغ سرقفلی آن‌ها نصف میگردد.

از جمله نکات مهم در انتقال این می‌باشد که انتقال توسط مستاجر نیز دارای شرایطی است که مهم‌ترین آن این است منافع شخص مالک را در نظر بگیرید و انتقال را در قالب یک سند رسمی انجام دهد.

مطابق قانون سال ۷۶‌ امکان انتقال سرقفلی بدون اجازه مالک برای تمام مستاجرین وجود دارد اما اگر مالک این حق را از مستاجر سلب کرده باشد یا شرطی برای انتقال گذاشته باشد و مستاجر برخلاف اینها عمل کند، مالک می‌تواند با پرداخت مبلغ سرقفلی مستاجر را بیرون کند.

مالیات ملک که دارای سرقفلی است برعهده کیست؟

مالیات و عوارض فعالیت‌های تجاری که توسط مستاجر انجام می‌شود برعهده او می‌باشد، اما به طور کلی مالیات ناشی از ملک برعهده شخص مالک است.

آیا سرقفلی قابل اسقاط است؟

سرقفلی قابل اسقاط نمی‌باشد؛ زیرا اسقاط حقی می‌باشد که هنوز بوجود نیامده است.

روش‌های انتقال سرقفلی

به طورکلی دو راه برای انتقال سرقفلی وجود دارد که عبارتند از: ۱-انتقال ملک به همراه سرقفلی ۲-اجاره ملک به همراه سرقفلی

انتقال ملک به همراه سرقفلی

انتقال ملک به همراه سرقفلی اولین شیوه انتقال سرقفلی می‌باشد، در این روش مالک سرقفلی به طور کامل ملک خود را به شخص دیگر انتقال می‌دهد. در انتقال ملک به همراه سرقفلی فروشنده مالکیت خود و حق سرقفلی را به خریدار انتقال میدهد.

اجاره ملک به همراه سرقفلی

اجاره ملک به همراه سرقفلی دومین شیوه انتقال سرقفلی می‌باشد، در این روش شخص مالک، ملک خود را به همراه سرقفلی به شخص دیگر انتقال می‌دهد. در این حالت دو قرارداد اجاره و تعهد به انتقال سرقفلی میان موجر و مستاجر منعقد می‌شود.

انتقال سرقفلی بدون اجازه مالک به ورثه

بر اساس قانون‌های تصویب شده سال۱۳۷۶ انتقال سرقفلی به غیر مجاز می‌باشد، اما اگر این حق از مستاجر سلب شده باشد نمی‌تواند سرقفلی را به شخص دیگر حال این شخص ورثه باشد یا غیر انتقال دهد. حال اگر مالک سرقفلی فوت شود ورثه آن نمی‌توانند بدون اجازه مالک، سرقفلی را انتقال دهند.

سخن پایانی

سعی کردیم در این مقاله انتقال سرقفلی بدون اجازه مالک را به طور کامل شرح دهیم، امید است شما با مطالعه آن اطلاعات مورد نظر خود رو بدست آورید.

اگر در خصوص انتقال سرقفلی بدون اجازه مالک توسط مستاجر سوالات دیگری دارید یا برای انتقال آن اطلاعات کافی ندارید می‌توانید از وکلای حرفه‌ای و متخصص نوین وکیل در زمینه انتقال سرقفلی کمک بگیرید، شما میتوانید با استفاده از شماره‌های موجود در سایت با وکلا تماس حاصل نمایید و مشورت بگیرید.

 

 

 

 

7 دیدگاه دربارهٔ «انتقال سرقفلی بدون اجازه مالک: تمامی جزئیات+ مشاوره رایگان»

  1. شهره عظیم زاده

    سلام-ما یه مغازه 25متری داریم که یه سند صلح سرقفلی و اجاره که رسیده به وراث و در حال حاضر توسط شخص ثالثی فعال میباشد تصمیم در انتقال و فروش میباشیم منتها مالکها فوت کردن و رسیده به وراث و وراث هم هیچ خبر ی ازشون نیست لطفا راهنمایی کنید چطوری میتونیم نشانی این وراث پیدا کنیم و اینکه میشه ما همین مغازه رو با همین مدارکی که داریم بفروشیم
    متشکرم

  2. من احمدمختاری هستم ملکی دارم که قبل از من اجاره‌ نامه تنظیم شده باسرقفلی در اینقراداد حق فروش کلا وجزآ را ندارد ولی صاحب‌ سر قفلی که وراث هستند وکالت بلاعزل دادن به‌ شخص دیگری ومی گويند که‌ نفروخته ایم با این قرارداد اختیار همه چیز را داده واین بمعنای فروش نيست

  3. باسلام مغازه ای داریم که به ورثه رسیده ایا ورثه می توانند به یکی از ورثه بفروشن بدون اینکه رضایت صاحب ملک رابگیرن

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *