مدارک لازم برای ازدواج دوم زن و مرد چه می باشد؟

مدارک لازم برای ازدواج دوم زن و مرد- بررسی شرایط ازدواج مجدد و مشاوره رایگان حقوقی با نوین وکیل

مدارک لازم برای ازدواج دوم زن و مرد از جمله مدارک مهمی می باشد که برای ازدواج دوم باید آنها را تهیه کرد. عقد نکاح یا ازدواج مطابق با قانون  باید براساس تشریفات خاصی انجام بگیرد که از جمله این تشریفات خواندن صیغه عقد نکاح می باشد.

امروزه تنها جاری شدن صیغه نکاح کافی نمی باشد و باید حتما در دفتر خانه های ازدواج، ازدواج به ثبت برسد و در صورت عدم ثبت برای مرد مجازاتی در نظر گرفته شده است.

برای ثبت ازدواج در دفتر خانه های ازدواج مدارکی لازم می باشد که زوجین باید از قبل آن را آماده کرده باشند وبه محضر دار ارائه بدهند تا ازدواج ثبت و برای آنها سند ازدواج صادر شود.

گاهی این سوال مطرح می شود که ازدواج دوم چیست و مدارک لازم برای ازدواج دوم زن و مرد که به محضر باید ارائه بدهند چیست و نکات پیرامون ازدواج دوم چه می باشد؟ در این مقاله قصد داریم که سوالات مطرح شده را پاسخ دهیم پس با ما همراه باشید.

آیا گذراندن عده برای ازدواج دوم الزامی می باشد؟

  • ابتدا بهتر است به این نکته که دارای اهمیت بسیار است اشاره کنیم و آن هم این می باشد که پس از طلاق زن از همسر خود یا فوت کردن همسر اول باید مدت زمان عده طلاق یا عده وفات همسر گذشته باشد. سپس زن می تواند با مرد دیگر ازدواج کند. البته اگر زن دوشیزه باشد، نیازی به گذراندن عده طلاق ندارد.
  • حال اگر طلاق زن از نوع رجعی باشد و از این منظر که در این نوع طلاق زن در حکم همسر مرد قرار دارد و مرد باید نفقه او را بپردازد و این حق را دارد که به همسر خود رجوع کند. خواستگاری از زن در زمانی که مدت عده طلاق رجعی قرار دارد امکان پذیر نیست و به بیان بسیاری از مراجع تقلید حرام می باشد.
  • هنگامی که زن مدت عده را سپری کند، می تواند مجدد ازدواج کند، حال این ازدواج دائم یا موقت باشد.

حتما بخوانید: مقاله ای در رابطه با ازدواج دائم نوشتیم شاید برای شما مفید باشد

مدت زمان عده طلاق و وفات همسر

مدت زمان عده طلاق برابر با سه طُهر می باشد یعنی از زمان طلاق سه مرتبه زن عادت زنانگی را بگذراند و پاکیزه شود و مدت زمان عده وفات همسر به مدت ۴ماه و ده روز می باشد.

مدارک لازم برای ازدواج دوم زن چه می باشد؟

گاهی مشاهده می کنیم که بانوان در ازدواج اول خود دچار شکست و ناکامی می شوند و پس از گذراندن فرایند قانونی از همسر خود طلاق می گیرند و قصد دارند مجدد ازدواج کنند. حال شاید این سوال در ذهن شما نقش ببند که مدارک  لازم برای ازدواج دوم زن  که باید آن را به محضر ارائه بدهد چیست؟

  • ارائه برگه طلاق نامه به محضر ضروری است، زیرا از این طریق می توان مدت زمان سپری شده عده را تشخیص داد، همچنین بدون ارائه این برگه زن نمیتواند ازدواج کند.
  • اگر همسر قبلی زن فوت کرده باشد، باید گواهی فوت همسر را به محضر به عنوان مدرک ارائه بدهند.
  • از دیگر مدارک لازم برای ازدواج دوم زن می توان به مدارک هویتی و شناسنامه و کپی آنها و برگه های آزمایش قبل از ازدواج اشاره کرد.
مدارک مورد نیاز برای ازدواج دوم زن و مرد- نوین وکیل مشاوره رایگان ازدواج
یکی از مدارک لازم برای ازدواج دوم زن ارائه گواهی فوت همسر است

آیا اجازه و رضایت پدر برای ازدواج دوم نیاز است؟

اگر زن در مدت ازدواج قبلی خود رابطه زناشویی برقرار نکرده و دوشیزه باشد و با فوت یا طلاق از همسر خود جدا شده است، برای ازدواج مجدد خود به اجازه ی پدر یا جد پدری نیاز دارد و آنها باید به صورت حضوری در محضر حاضر شوند و رضایت بدهند، اگر زن در مدت زندگی با همسر قبلی خود رابطه زناشویی برقرار کرده برای ازدواج مجدد نیازی به اجازه و رضایت پدر ندارند.

مدارک لازم برای ازدواج دوم مرد چه می باشد؟

مطابق با قانون حمایت خانواده هنگام عقد نکاح مرد باید اقدام به ثبت ازدواج در محضر نماید و در صورت عدم ثبت ازدواج در محضر یا دفترخانه های ازدواج برای مرد مجازاتی در نظر گرفته شده است.

در قسمت های فوق مدارک لازم برای ازدواج دوم زن را بیان کردیم، حال شاید این سوال در ذهن شما نقش ببند که مدارک لازم برای ازدواج دوم مرد که آن را باید به محضر ارائه بده چیست؟

برای پاسخ به سوال مطرح شده دو فرض را بیان می کنیم گاهی اوقات مرد پس از طلاق یا فوت همسر اول اقدام به ازدواج مجدد میکند که در این فرض مرد باید گواهی فوت یا برگه طلاق نامه را به محضر ارائه بدهد.

فرض دوم این می باشد که مرد مطابق با قانون زن دیگری را اختیار می کند و با او ازدواج می کند. در این فرض مطابق قانون حمایت خانواده مرد نمی تواند بدون رضایت و اجازه همسر اول خود اقدام به ازدواج دوم کند.

برای ازدواج دوم مرد در این فرض باید رضایت همسر اول خود را گرفته باشد یا دادگاه براساس عدم کفایت و عمل وظایف زناشویی از سوی زن اجازه ازدواج مجدد را به مرد می دهد.

این نکته نیز حائز اهمیت می باشد که اگر مرد بدون رضایت همسر اول خود اقدام به ازدواج دوم کند زن می تواند مطابق با شروط ضمن عقد تقاضای طلاق کند و تمام حقوق مالی خود را مانند مهریه و اجرت المثل و… را بگیرد.

از دیگر مدارک لازم برای ازدواج دوم مرد می توان به شناسنامه و کارت ملی و برگه آزمایش های مربوط با ازدواج مانند آزمایش خون و آزمایش عدم اعتیاد و… اشاره کرد.

چند نکته مهم در خصوص مدارک لازم برای ازدواج دوم زن و مرد

سعی کردیم در قسمت های فوق مدارک  لازم برای ازدواج دوم زن و مرد را بیان کنیم اما در خصوص این مدارک چند نکته مهم می باشد که عبارتند از:

  • بهتر است بدانید که از لحاظ شرعی بدون رضایت همسر اول و حکم دادگاه هم مرد می تواند ازدواج دوم خود را ثبت کند. اما از آنجا که باید ازدواج را در دفتر خانه های ازدواج ثبت نمایند و بدون ارائه مدارک به دفترخانه این ازدواج را ثبت نمی کنند و حال اگر مرد از ارائه مدارک خودداری کند، به مجازات عدم ثبت ازدواج دائم محکوم خواهد شد.
  • برای ثبت ازدواج دوم در محضر باید شهودی حاضر شوند که می تواند از بستگان و آشنایان و دوستان زن و مرد باشد.
  • این نکته نیز حائز اهمیت می باشد که هزینه های مربوط به ثبت ازدواج دوم در دفتر خانه بر عهده مرد می باشد، مگر در صورتی که زن و مرد با یک دیگر توافق کرده باشند که آن مشترک پرداخت کنند.

شرایط ازدواج مجدد مرد متاهل

مطابق با دین مبین اسلام مرد اگر بتواند تعادل را میان زوجین برقرار کند، اجازه دارد‌۴زن اختیار کند.

مطابق با ماده ‌۱۶قانون حمایت از خانواده شرایط ازدواج مجدد مرد متاهل عبارتند از:
1 – رضایت همسر اول را داشته باشد.
2- همسر اول قدرت ایفای وظایف زناشویی را نداشته باشد.
3 – عدم تمکین زن از شوهر
4 – ابتلاء زن به جنون یا امراض صعب‌العلاج یا جنون
5 – زن اول مجرم باشد.
6 – ابتلاء زن به هر گونه اعتیاد مضر و مواد مخدر
7 – ترک زندگی خانوادگی از طرف زن
8 – عقیم بودن زن و عدم توانایی در بارداری
9 – غایب مفقودالاثر شدن زن

حتما بخوانید: مقاله ای در رابطه با مراحل دریافت برگه طلاق نامه نوشتیم شاید برای شما مفید باشد

اجازه ازدواج مجدد از دادگاه

مرد برای اجازه ازدواج مجدد از دادگاه ابتدا باید دادخواستی را تنظیم نماید و در آن دلایل ازدواج مجدد خود را بیان کند و دادگاه پس از بررسی های لازم اجازه ازدواج مجدد را برای مرد صادر می کند و یک نسخه از دادخواست را نیز برای زن اول صادر می کند تا او دفاعیات خود را در دادگاه ارائه دهد.

پس از اثبات دلایل مرد و بررسی توانایی اجرای عدالت میان زوجین و توانایی مالی او  توسط دادگاه  به او اجازه ازدواج دوم داده می شود.

ازدواج مجدد با همسر سابق

ار لحاظ قانونی ازدواج مجدد با همسر سابق منعی وجود ندارد، ولی زوجین باید آثار روحی و روانی و احتمال شکایت و موفقیت این ازدواج را تحت نظر یک مشاور خوب در زمینه خانواده و ازدواج بررسی کنند. سپس اقدام به ازدواج نمایند.

مدارک لازم برای ازدواج دوم زن و مرد- بررسی موارد ازدواج مجدد با همسر سابق
در این مقاله در رابطه با ازدواج مجدد با همسر سابق توضیح دادیم

مجازات ازدواج دوم بدون اجازه همسر اول چیست؟

مرد برای ازدواج دوم و ثبت آن به اجازه و رضایت همسر اول خود احتیاج دارد و در صورت عدم ثبت مرتکب جرم شده است. در ازدواج دوم مرد باید شرایط قانون که برای عقد دائم و موقت بیان شده است را رعایت کند.

بهتر است بدانید ازدواج دائم یا موقت بدون رضایت همسر اول جرم نمی باشد آنچه که باعث وقوع جرم می شود عدم ثبت نکاح دائم است.

براساس ماده ۴۹قانون حمایت خانواده: چنانچه مردی بدون ثبت در دفاتر رسمی به ازدواج دائم، طلاق یا فسخ نکاح اقدام یا پس از رجوع تا یک ماه از ثبت آن خودداری یا در مواردی که ثبت نکاح موقت الزامی است از ثبت آن امتناع کند، ضمن الزام به ثبت واقعه به پرداخت جزای نقدی درجه پنج و یا حبس تعزیری درجه هفت محکوم می‌شود. این مجازات در مورد مردی که از ثبت انفساخ نکاح و اعلام بطلان نکاح یا طلاق استنکاف کند نیز مقرر است.

مطابق با این ماده بیان شده مجازات آن جریمه نقدی درجه ۵و حبس تعزیری درجه ۷است.

در صورتیکه نیاز به دریافت مشاوره از وکیل خانواده و وکیل طلاق را دارید می توانی با موسسه تماس برقرار نمایید.

سخن پایانی

سعی کردیم در این مقاله ازدواج دوم و مدارک لازم برای ازدواج دوم زن و مرد مسائل پیرامونی آن را مورد بررسی قرار دهیم امید است با ارائه این مقاله توانسته باشیم به سوالات و ابهامات شما در خصوص ازدواج مجدد پاسخ بدهیم. شما می توانید در سایت ما اطلاعات حقوقی بسیاری کسب کنید.

 

3 دیدگاه دربارهٔ «مدارک لازم برای ازدواج دوم زن و مرد چه می باشد؟»

  1. باسلام اگر مرد از همسر اول خود که دارای فرزند هست جدا شده وبعد از گذشت ۲ سال باز بخواهد با همسر سابق خود مجدد عقد کند
    باید چه مدارکی به محضر خانه ارائه بدهد
    ممنونم

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *